Wijnmakerij

Martino Wines

Over

Familiebedrijf

Martino Wines is gelegen in de stad Luján de Cuyo, op slechts 20 minuten van de stad Mendoza, en dateert uit het begin van de eeuw (1901). De constructie is typerend voor de late negentiende eeuw met dikke wanden, plafonds van riet en klei. Het werd in 2012 overgenomen door Martino Wines en in 2013 gerestaureerd met behoud van de oorspronkelijke structuur en functionaliteit. Het wijnhuis is uitgerust met de hoogste technologie om de druiven uit de wijngaarden van de meest exclusieve regio’s van Mendoza te verwerken tot wijn, met respect voor het milieu en verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Het wijnhuis is in 2015 uitgebreid met een nieuwe tankkamer, vatkamer en fractioneringskamer om de productiecapaciteit te vergroten. De wijnmakerij werkt samen met prestigieuze om de premium productie van hun wijnen uit te voeren.

Norcelo Martino

Oorsprong

Mendoza, Argentinië

Martino Wines is gelegen in de stad Luján de Cuyo, op slechts 20 minuten van de stad Mendoza, en dateert uit het begin van de eeuw (1901). De constructie is typerend voor de late negentiende eeuw met dikke wanden, plafonds van riet en klei.

Terroir

Premiumwijnen komen van grote terroir

  • Martino Wines bezet 7 hectare aan eigen wijngaarden in Agrelo, Lujan de Cuyo: een van de meest prestigieuze wijnregio’s in Argentinië voor de productie van Malbec en de ontwikkeling van hoogwaardige wijnen.

  De wijngaarden dateren uit 1926 en zijn een van de oudste inde regio. Ze produceren uitsluitend Malbec-druiven en enkele van de wereldwijd best erkende wijnen komen uit deze regio.

  Grondsoort: Kleileem
  Hoogte wijngaard: 980 meter boven zeeniveau
  Leeftijd wijngaard: Sinds 1926
  Irrigatie: Overstromingsirrigatie

  • De wijnmakerij heeft ook 47 hectare wijngaarden in Barranca Maipu. Hiervan zijn er 38 in 1996 aangeplant met verschillende druivenrassen.

  Dit gebied wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van stenen aan de oppervlakte, vanwege de nabijheid van de rivier de Mendoza. De aanwezige rassen zijn: Chardonnay, Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec.

  Grondsoort: Diep stenig met zandige leemtextuur
  Hoogte wijngaard: 720 meter boven zeeniveau
  Leeftijd wijngaard: Sinds 1996
  Irrigatie: Druppelirrigatie

martino wines la violeta
Martino-pedro-ximenez4

Wijnbereiding concept

Martino heeft een nieuwe wereld wijnbereidingsconcept met een Europese oorsprong. Ze volgen de Europese productieprocessen, met name Italiaans en Spaans. Dat is ook de reden dat ze van mening zijn dat Attilio Pagli de beste internationale wijnadviseur is, omdat hij hen helpt wijnen te maken met het profiel dat ze leuk vinden.

Wijnbereiding concept

Attilio Pagli is een van de meest erkende en prestigieuze Italiaanse wijnmakers ter wereld en adviseert Martino Wines sinds 2013. Hij is gespecialiseerd in autochtone rassen in zijn land, zoals Sangiovese en een voorloper van de Argentijnse Malbec. Ondanks dat hij meer dan vijf keer 100 punten heeft ontvangen bij Robert Parkers, gelooft hij dat de persoonlijkheid van de terroir zijn toewijding aan oenologie inspireert.

Sergio Montiel is de hoofdwijnmaker van Martino Wines. In 2012 behaalde hij een Great Gold Medal met Ca ‘de Vino en was hij een van de deelnemende oenologen van de meermaals bekroonde Amerikaanse documentaire The Rise of Argentine Malbec. De productie van de Cabernet Franc valt op onder zijn favoriete smaken.

Winemaking-team-martino-wines

Goed om te weten.

Restaurant

Martino is in 2019 een gloednieuw restaurant begonnen. Hier wordt hun liefde voor wijn gecombineerd met zeer goede gastronomie. Het is een ontspannende ruimte, bijna alsof je in hun eigen woonkamer plaatsneemt. Er staan twee fauteuils bij de open haard, met gemeenschappelijke en individuele tafels. Je kunt kiezen voor een menu van 4 of 7 gangen, gecombineerd met hun eigen wijnen. Het idee is om een 100% Martino-ervaring te geven, waar je heerlijk van kunt genieten terwijl je hun wijnen en oorsprong leert kennen.

Martino wines sangiovese
winery martino
martino superiore malbec
martino pedro ximenez

Environmental, Social and Governance (ESG)

Duurzaamheid bij Martino Wines

Duurzaamheidscode

Respecteer de wijnstokken, luister naar de natuur en controleer iedere stap van de druif tot het bottelen.

Kernwaarden Duurzaamheid Martino Wines

 • Momenteel bezig met ontwikkelen om goede productiepraktijken te certificeren.
 • Benadruk het werken in de wijngaarden en binnen de wijnmakerij, met zo min mogelijk impact op het milieu.
 •