Wijnmakerij

Viña Aromo

Over

Meer dan 100 jaar op de wijnmarkt

Het verhaal van de Henriquez familie in de wereld van wijnen begint als Don Víctor Henriquez Solar, een man die verbonden is met dit land en een oude wijnbouwtraditie, een veld koopt in Parral (Valle del Maule) dat beplant is met wijngaarden en dat op handgemaakte wijze zijn eigen wijnen produceert. Jaren later, in 1936, krijgt Don Víctor de kans om de huidige wijnmakerij van de wijngaard te kopen van Franse ondernemers. Deze wijnmakerij is opgericht in 1922 en maakt wijn onder het merk “El Aromo”. Er volgde een zware taak, maar Don Víctor blijft zijn lange reis doorzetten in een onvriendelijke omgeving voor degenen die op dat moment goede kwaliteitswijnen wilden bottelen.

Later besloot hij, en daarna zijn zonen Manuel en Arturo die met hun geweldige zakelijke visie een potentieel zagen in de wijngaard en landerijen, om te innoveren en moderniseren. Tijdens een reis aan het begin van de jaren ’90 realiseerden ze zich de echte eisen van de internationale markt en slaagden ze erin om hun oude stijl van wijn maken aan te passen en zich beter af te stemmen op de markt.

Tegenwoordig is Viña Aromo een van de meest gerespecteerde wijnhuizen van Chili. Dankzij de investering in nieuwe technologieën is het uitgegroeid tot een punt waarop ze meer dan 12 miljoen liter voor de binnenlandse markt en 3 miljoen liter voor export produceren.

Caleuche Reserva aromo

Oorsprong

Maule Valley, Chili

De Maule Vallei is gelegen in het zuidelijke deel van Central Valley. Deze regio, dat het grootste gebied met wijngaarden van heel Chili heeft, heeft een traditie van wijnbouw die teruggaat tot de 17e eeuw. Parallel gelegen aan het Andesgebergte en kustgebergte, profiteert de Maule vallei van aanzienlijke temperatuurvariaties tussen dag en nacht en wordt de regenval beperkt tot de wintermaanden. Deze omstandigheden zorgen voor gezonde druiven en een grote concentratie van kleur, smaak en aroma.

Dankzij 290 hectare eigen wijngaarden is Aromo verzekerd van de beste wijnen.

De Viña Aromo wijngaarden:

 • El Trapiche (Villa Alegre, Valle del Maule, Chili)
 • Ventolera (Melozal, Valle del Maule, Chili)
 • Santa Margarita (Maule, Valle del Maule, Chili)
 • El Pilar (Maule, Valle del Maule, Chili)

Infrastructuur

Wijnmakerij Trapiche

De wijnmakerij is gelegen in Villa Alegre, een traditionele Chileense stad in de centrale zone van Chili, waar koloniale architectuur en folklore is behouden. Op deze verrassende plek vinden we de Trapiche wijnmakerij, met een opslagcapaciteit van 15 miljoen liter.

Hun apparatuur is state-of-the-art en beschikt over de beste technologie in verpakkings- en etiketteringsprocessen, wat de kwaliteit en zorg van hun producten bevordert. Bovendien wordt hun productiviteit ondersteund door de HACCP-certificering en BRC-certificering die internationaal erkend zijn in de agro-wijnindustrie.

Trapiche-Winery
Aromo worker

Wijnbereidingsconcept

Expressie en innovatie

De wijnen van Aromo zijn expressief en innovatief, en het resultaat van de uitmuntendheid van het wijnbereidingsteam. Het team wordt geleid door chef-oenoloog Jimena Egaña, die onlangs een onderscheiding van verdienste in wijnmaken ontving die werd toegekend door haar Chileense collega’s.

Het team van Viña Aromo

El Aromo vineyard

Goed om te weten.

Beste wijnmakerij Catad’Or 2021

Wijnhuis Viña Aromo is in 2021 uitgeroepen tot het beste wijnhuis van Chili tijdens de Catad’Or World Wine Awards. Dit is de belangrijkste internationale wijncompetitie in Latijns-Amerika. Wat een eer!

Sterke internationale aanwezigheid

Viña Aromo exporteert naar 30 verschillende landen op 4 continenten.

Caleuche Rose - SB
IMG_0586-media
Caleuche Rose
Caleuche Group
Aromo Harvest

Environmental, Social and Governance (ESG)

Duurzaamheid bij Viña Aromo

Duurzaamheidscode

Viña Aromo gelooft in de productie van druiven en wijnen op een duurzame en efficiënte manier. Ze begrijpen duurzaamheid als balans tussen zorg voor het milieu en het vermogen om in de loop van tijd een winstgevend bedrijf te zijn.

Kernwaarden Duurzaamheid Viña Aromo

 • Het streven naar een prettige en productieve werkomgeving die samenwerking tussen het team aanmoedigt. Onze bedrijfswaarden zijn:

  • Betrokkenheid: We zijn een wijnmakerij die zich inzet voor onze interne klanten (medewerkers), externe klanten (consumenten en leveranciers) en stakeholders (belangengroepen).
  • Respect: We zorgen voor de omgeving en de natuur waarin de processen van de wijngaard plaatsvinden.
  • Samenwerking: Het vermogen om nieuwe mogelijkheden te zoeken om problemen op te lossen die typerend zijn voor onze dagelijkse taken en openstaan voor nieuwe perspectieven.
  • Certificeringen:
   • HACCP Codex Alimentarius (Hazard Analysis and Critical Control Point)
   • British Retail Consortium