Wijnmakerij

Ribera del Duero

Over

Familiebedrijf & Wijnmakerij

De traditie van de teelt van de wijngaard in Fuentelcésped dateert uit 1177, de tijd dat Ribera del Duero opnieuw werd bevolkt door christenen. Wijngaarden werden geplant in de vallei van de Nava-stroom die erg geschikt is voor de teelt, vanwege de zonnige hellingen en de losse grond en kiezelstenen.

Nadat de gemeente Fuentelcésped werd opgericht, werden de beste druivensoorten geselecteerd om nieuwe wijngaardplantages aan te leggen. Dit is de plaats waar de familie Díaz Bayo zich al meer dan tien generaties wijdt aan de teelt van de wijngaarden en de productie van hun wijn in Ribera del Duero.

Petit-Vega Halloween

Oorsprong

Ribera del duero, Spanje

Ribera del Duero is een van de wijnproducerende regio’s van Spanje, gelegen aan rivier de Duero. De familie Díaz Bayo koos deze regio om te beginnen met het maken van wijn en produceert sindsdien fantastische wijnen die nu over de hele wereld bekend staan als Díaz Bayo-wijn.

Terroir

Prestigieus terroir uit Ribera del Duero

Díaz Bayo bezit een gebied van slechts 10 hectare in een van de beste gebieden van Ribera. De Spaanse rode wijn wordt gemaakt van Tempranillo-druiven die met de hand worden geplukt. Afhankelijk van het type wijn, zijn de wijnstokken tussen de 30 en 70 jaar oud en geplant in kalkhoudende kleigrond. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte tussen 840 en 900 meter boven zeeniveau. De druiven worden biologisch, duurzaam en droog gekweekt.

Petit-Vega
Petit-Vega-Christmas

Wijnbereidingsconcept

Voormalig wijnmaker van Vega Sicilia

Het wijnhuis produceert hun Ribera del Duero wijnen met de ervaring die wijnmaker Isaac Fernandez Montaña heeft opgedaan bij de bekende wijnhuizen Vega Sicilia en Mauro.

Isaac fernandez petit vega