Wijnmakerij

Monteleiva

Over

Familie wijnmakerij

Marqués de Tomares is een familiewijnmakerij. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1910, toen “El abuelo Don Román Montaña” zich specialiseerde in de ontwikkeling en veroudering van wijnen. Hij werd de grondlegger van het ambachtschap in wijnen en tegenwoordig zijn het zijn kleinkinderen die zijn werk met groot succes voortzetten.

De wijnmakerij is gelegen in Fuenmayor, La Rioja, in de subzone van Rioja Alta. De stad wordt historisch gekenmerkt door de hoge kwaliteit van haar druiven voor het rijpen van wijnen.

Monteleiva Joven

Oorsprong

Rioja, Spanje

De Rioja Gekwalificeerde Oorsprongsbenaming is de oudste van Spanje. Het is gelegen aan beide oevers van de rivier de Ebro en is verdeeld in drie zones. De “boerderijen” van Monteleiva (106 hectare) bevinden zich voornamelijk in Rioja Alta, met tevens een uitbreiding naar Rioja Alavesa.

Terroir

Rioja alta kwaliteitswijnen

De wijnmakerij is gelegen in Fuenmayor, La Rioja, in de subzone van Rioja Alta. De stad wordt historisch gekenmerkt door de hoge kwaliteit van haar druiven voor het rijpen van wijnen. De druiven groeien op klei-kalkhoudende grond op een hoogte tussen 500 en 600 meter. Ze worden biologisch, duurzaam en droog gekweekt.

Vinedo monteleiva
CALADODET-FERNANDODIAZ-5396