Wijnmakerij

Don Román

Over

Wijnmakerij & familiebedrijf

Het merk Don Román wordt door twee verhalen gevormd. Het eerste verhaal richt zich op de oorsprong. Het merk Don Román is een eerbetoon aan “Abuelo Román” van de familie Montana, het gezicht van het familiebedrijf, die het bedrijf naar een ongekend niveau heeft gebracht. En het tweede verhaal is de onderscheidende factor die deze cava uniek maakt. Hun expeditie-likeur resulteert in een cava met fijne smaken en een laag suikergehalte. Don Román biedt een van de beste prijs/kwaliteit cava’s.

don roman jimmy

Oorsprong

Catalonië, Spanje

Cava is een speciale mousserende wijn die alleen in Catalonië, Spanje wordt geproduceerd onder de oorsprongsbenaming Cava. De traditionele methoden voor het maken van de cava zijn doorgegeven binnen de familie en worden nog steeds gebruikt bij het maken van hun Don Román cava.

Goed om te weten.

Cava oorsprong

Champagne werd in Catalonië geïntroduceerd tijdens de Franse bezetting in Spanje tussen 1823 en 1827. Na de introductie van dit nieuwe en onbekende product stimuleerde het Catalaanse Landbouwinstituut de productie van een mousserende wijn volgens de methode champenoise (ook wel de traditionele methode genoemd) van de champagne, maar dan met lokale Catalaanse druiven, om “cava” te creëren.

In 1969 werd cava erkend als zijn eigen oorsprongsaanduiding en -verwerking, beschreven als een mousserende wijn die wordt “verwerkt volgens de traditionele methode, van de tweede gisting op fles en rijping in de cava”.

don novel
Don roman-5039